Μενού
Τυχαία Επιλογή Προϊόντος
Επιχειρηματίες 4U


Εάν δεν έχετε καταχωρήσει την επιχείρηση σας ακόμα...Δωρεάν Καταχώρηση Επιχείρησης Καταχώρηση Επιχείρησης Καταχώρηση e-Commerce

» σχόλια ήδη καταχωρημένων επιχειρηματιών

Τηλ. Επικοινωνίας:
- 210 2222642
- 210 2222619
FAX:
- 210 2222688
email:
- [email protected]

Είσοδος Μέλους
κωδικός:

» Εγγραφή
» Υπενθύμηση

Φαιστός - Μινωική Κρήτη - απο Πόπη

Πανελλαδικό εμπορικό κέντρο προσφορών, βρείτε προϊόντα και υπηρεσίες σε έκπτωση ή σε προσφορα, απο επιχειρήσεις που σας ενδιαφέρουν

Ηλεκτρονικό Περιοδικό Τουρισμός

Ξενοδοχεία » Galaxy Αrt Hotel

Ν. Θεσσαλονίκης » Θεσσαλονίκη, ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ 1 , Ωραιόκαστρο

Tο ξενοδοχείο Galaxy Art Hotel στεγάζεται σε ένα πλήρως ανακαινισμένο περιβάλλον στην μαγευτική τοποθεσία του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης και ανήκει στην επιτυχημένη αλυσίδα ξενοδοχείων Art Hote(Plaza Art Hotel, La Piscine Art Hotel, Art Apartments).

Φαιστός - Μινωική Κρήτη - απο Πόπη

Πανάρχαια και ονομαστή πόλη της Κρήτης δεύτερη σε σημασία μετά την Κνωσσό. Η ιστορία αναφέρει ότι η Φαιστός ήταν μαζί με την Κνωσσό και την Κυδωνία, μια από τις τρεις κύριες πόλεις που ίδρυσε ο Μίνωας στην Κρήτη. Η εντόπιση και ταύτιση έγινε κυρίως με βάση τις πληροφορίες του ιστορικού Στράβωνα, ο οποίος καθορίζει τη θέση της από τη γειτονική Γόρτυνα, τα Μάταλα και τη θάλασσα.


Η τυχαία ανεύρεση πρωτομινωικών ταφικών αντικειμένων κοντά στο ναΐσκο του Αγίου Ονούφριου βόρεια της Φαιστού και η ανακάλυψη του περίφημου σπηλαίου των Καμαρών στις απέναντι από τη Φαιστό πλαγιές του Ψηλορείτη ενίσχυσαν ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον για την περιοχή. 


Γύρω από το ανάκτορο στις πλαγιές και στους πρόποδες του λόφου απλωνόταν η πόλη όπως φανερώνουν οι Μινωικές οικίες που ανακαλύφτηκαν, στη θέση Χάλαρα ανατολικά του ανάκτορου και κοντά στο μικρό ναό της Αγίας Φωτεινής βόρεια αυτού. Η πόλη πιθανόν συνεχιζόταν και προς νότο ως το σημερινό χωριό Άγιος Ιωάννης. Νότιοδυτικά της Φαιστού, στη θέση Καμηλάρη, βρέθηκε ένας μεγάλος και πλούσιος σε ευρήματα θολωτός τάφος, ο οποίος ανήκε ασφαλώς στην πόλη. Βόρειοανατολικά της πόλης στη θέση Καλύβια ανασκάφτηκαν πλούσιοι τάφοι πρώιμων Μυκηναϊκών χρόνων. Τεμάχια αγγείων, λίθινοι πελέκεις, λεπίδες οψιδιανού, πήλινα αναθηματικά ειδώλια και ζώδια περιλαβαίνονται στα νεολιθικά κινητά ευρήματα που ήρθαν στο φως.


Το πρώτο ανάκτορο κτίζεται λίγο μετά το 2000 π.Χ. το τμήμα αυτό βρίσκεται χαμηλότερα από τη δυτική αυλή και έχει ωραία πρόσοψη -ορθοστατών- με εσοχές και εξοχές, πλακοστρωμένη αυλή και πυργοειδή προεξοχή με -ράμπα-,η οποία οδηγεί σε υψηλότερο επίπεδο. Το παλιό ανάκτορο έπαθε τρείς καταστροφές σε χρονικό διάστημα τριών περίπου αιώνων. Μετά την τελευταία καταστροφή που έγινε το 1700 π.Χ. δεν υπάρχουν τα παλιά ανάκτορα. Γίνεται ριζική δόμηση. Η γραμμή των προσόψεων άλλαξε και σχηματίζονται νέα δάπεδα υψηλότερα από τα προηγούμενα.


Μια λαμπρή είσοδος από την κεντρική αυλή οδηγούσε στα βασιλικά διαμερίσματα που οι στοές και οι βεράντες τους έβλεπαν προς τις κορυφές του Ψηλορείτη.
Για τους πρίγκιπες υπήρχαν ιδιαίτερα δωμάτια, μικρότερα και λιγότερο πολυτελή από τα δωμάτια των βασιλικών διαμερισμάτων.


Στους αποθέτες του βόρειου συγκροτήματος βρέθηκε ο περίφημος δίσκος της Φαιστού με την ιερογλυφική γραφή Τα εργαστήρια ήταν συγκεντρωμένα γύρω από μια αυλή στο ανατολικό κράσπεδο του ανακτόρου. Στο κέντρο της αυλής ανακαλύφτηκε ένα πεταλόσχημο κτίριο, που ήταν ένα είδος υψικάμινου για την τήξη του χαλκού.
Γύρω στο 150 π.Χ. η ζωή στη Φαιστό τερματίζεται οριστικά αφού νικιέται από τη γειτονική και ισχυρότερη τότε πόλη Γόρτυνα και καταστρέφεται εντελώς.

 Περιεχόμενα περιοδικού:
Τελευταίες εισαγωγές άρθρων:
» Απόψεις
Η εξοχική κατοικία μπορεί να φέρει στην Ελλάδα 150 δισ.ευρώ! - Της Στεφανίας Σούκη
» Απόψεις
Σκληρός ανταγωνισμός για την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων - Της Τόνιας Τσακίρη
» Απόψεις
Απ΄την Κική και την Κοκό ποια να διαλέξω; Του Κωνσταντίνου Λάμπρου
» Απόψεις
Κάθε πέρσι και καλύτερα...Της Τζίνας Αγγούρη
Ηλεκτρονικό Περιοδικό Τουρισμός, Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού » Χιονοδρομικά Κέντρα
Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Τιμη προσφοράς:
130,00 €
Ορθοπεδικό Στρώμα ΑCTIVE 140x200 20 εκ.ύψος
211 800 9459
Τιμη προσφοράς:
130,00 €
Ορθοπεδικό Στρώμα ΑCTIVE 140x190 20 εκ.ύψος
211 800 9459
Τιμη προσφοράς:
100,00 €
Ορθοπεδικό Στρώμα ΑCTIVE 110x200 20 εκ.ύψος
211 800 9459
1 2 3 4 5
Περισσότερες νέες καταχωρήσεις Προϊόντων
Προτεινόμενες Επιχειρήσεις

Ασφάλειες
Δράκου Αμαλία - Ασφάλειες Και Ασφαλιστικές Υπηρεσίες

Ιατρική Κάλυψη
Med4uCare

Περισσότερες προτεινόμενες Επιχειρήσεις