Μενού
Τυχαία Επιλογή Προϊόντος
Επιχειρηματίες 4U


Εάν δεν έχετε καταχωρήσει την επιχείρηση σας ακόμα...Δωρεάν Καταχώρηση Επιχείρησης Καταχώρηση Επιχείρησης Καταχώρηση e-Commerce

» σχόλια ήδη καταχωρημένων επιχειρηματιών

Τηλ. Επικοινωνίας:
- 210 2222642
- 210 2222619
FAX:
- 210 2222688
email:
- [email protected]

Είσοδος Μέλους
κωδικός:

» Εγγραφή
» Υπενθύμηση

Κνωσσός - απο Πόπη

Πανελλαδικό εμπορικό κέντρο προσφορών, βρείτε προϊόντα και υπηρεσίες σε έκπτωση ή σε προσφορα, απο επιχειρήσεις που σας ενδιαφέρουν

Ηλεκτρονικό Περιοδικό Τουρισμός

Ξενοδοχεία » Galaxy Αrt Hotel

Ν. Θεσσαλονίκης » Θεσσαλονίκη, ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ 1 , Ωραιόκαστρο

Tο ξενοδοχείο Galaxy Art Hotel στεγάζεται σε ένα πλήρως ανακαινισμένο περιβάλλον στην μαγευτική τοποθεσία του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης και ανήκει στην επιτυχημένη αλυσίδα ξενοδοχείων Art Hote(Plaza Art Hotel, La Piscine Art Hotel, Art Apartments).

Κνωσσός - απο Πόπη

Το πιο αξιόλογο σημείο της Κρήτης είναι βέβαια η Κνωσός, το μεγαλύτερο, ισχυρότερο και πιο εντυπωσιακό από τα μινωικά ανάκτορα. Η Κνωσός, η αγαπημένη στάση κάθε επισκέπτη της Μεγαλονήσου. Όπως είπε ο Καζαντζάκης, "στην Κνωσό χτυπάει αλλιώς η καρδιά σου, κι ο νους σου πλημμυρίζει από ερωτηματικά".Εδώ βρίσκονται τα ερείπια του μεγαλύτερου παλατιού, του μινωικού πολιτισμού. Σ' αυτό το παλάτι κατοικούσε ο Μίνωας, απόγονος του της δυναστείας του μυθικού Μίνωα, που γεννήθηκε από την ένωση της Ευρώπης με το Δια. Ο Μίνωας, ιδρυτής της μεγάλης ναυτικής Κρητικής δύναμης, ο τρόμος των πειρατών, ο σοφός νομοθέτης και ο αρχηγός της μινωικής θρησκείας.


Ο μύθος του Μινώταυρου θέλει να δείξει την παντοδυναμία του Μίνωα και την υποτέλεια της Αθήνας στην Κρήτη. Ακόμα δείχνει το μέγεθος και το πολύπλοκο της διάταξης των xώρων του ανακτόρου, όπου κάποιος επισκέπτης χωρίς συνοδό θα χανόταν. Γύρω από το ανάκτορο δημιουργήθηκε η αρχαιότερη και ενδοξότερη πόλη της Κρήτης και αναπτύχθηκε ο μινωικός πολιτισμός. Η πόλη κατοικήθηκε από τη νεολιθική εποχή γύρω στο 6000-5000 π.Χ και αποτέλεσε τον πυρήνα για την δημιουργία του πρώτου ελληνικού κράτους, της πρώτης θρησκείας, της πρώτης τέχνης με ελληνικό χαρακτήρα.


Το ανάκτορο κατασκευάστηκε πάνω στο ύψωμα Κεφάλα, δίπλα στο ποταμό Καίρατο στη μέση εύφορης κοιλάδας, και καταλαμβάνει μια έκταση 22.000 τ.μ.. Γύρω απ' αυτό απλωνόταν η πόλη που την κατοικούσαν 80.000-100.000 άνθρωποι. Λιμάνια της ήταν η Αμνισός και τo Ηράκλειο. Οι κτήσεις της έφταναν από τις ανατολικές περιοχές του Ψηλορείτη μέχρι τη Λυττό, στις δυτικές πλαγίες της Δίκτης. Κατά τους ιστορικούς χρόνους (8ο-6ο π.Χ.αι.), είχε αντίζηλες τις πόλεις της Γόρτυνας και Λυττό. Τον 3ο π.Χ.αι. συμμάχησε με τις άλλες Κρητικές πόλεις, εκστράτευσε κατά της Λυττού αλλά δεν κατάφερε να την υποτάξει. Αργότερα όμως, όταν οι Λύττιοι έλειπαν σε εκστρατεία την κατέλαβε και την κατέστρεψε ολοσχερώς. Το 166 π.Χ. συμμάχησε με την Γόρτυνα και κατέστρεψαν τη Ραύκο, σημερινό Αγιο Μύρωνα. Τους πρώτους Χριστιανικούς χρόνους έγινε έδρα επισκοπής, η οποία αργότερα, μεταφέρθηκε στην Ραύκο. Καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Αραβες και ο χώρος ερημώθηκε. Στην Ενετοκρατία δημιουργήθηκε ένας μικρός συνοικισμός με το όνομα Μακρυτοιχος.


Η Κνωσός έκοψε πολλά νομίσματα. Τα περισσότερα παρίσταναν τον Μινώταυρο να κρατά στο χέρι του πέτρα. Ακόμα παριστάνεται ο Λαβύρινθος, άλλοτε τετράγωνος, άλλοτε κυκλικός και αναγράφεται η λέξη "ΚΝΩΣΙΩΝ". Επίσης εικονίζεται το κεφάλι της Αθηνάς, που ήταν η προγονική θεά των Κνωσίων, και η Δήμητρα, μια και οι Κνωσιοι περηφανεύονταν ότι ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν το σιτάρι σαν τροφή. Αλλά πάντοτε, στα νομίσματα της Κνωσού, όλων των εποχών, ακόμα και στα Ρωμαϊκά που απεικόνιζαν τα κεφάλια Ρωμαίων Ύπατων, στην άλλη πλευρά απεικονιζόταν και ο Λαβύρινθος.


Aλλωστε Λαβύρινθος σημαίνει ο οίκος του Λάβρεως δηλαδή το ανάκτορο του διπλού πέλεκυ. Προέρχεται Δε από τη Λυδική λέξη "λαβρυς" που σημαίνει διπλός πέλεκυς. Ο πέλεκυς αποτελεί το ιερό σύμβολο της μινωικής θρησκείας και τέτοιους ήταν γεμάτο το ανάκτορο της Κνωσού.
Πρώτος άρχισε ανασκαφές στο χώρο το 1878, ο Μίνως Καλοκαιρινός. Τις συστηματικοποίησε όμως ο Αρθουρ Έβανς το 1900. Το ανάκτορο που βλέπουμε σήμερα δεν είναι εκείνο το αρχικό, το οποίο καταστράφηκε από το σεισμό ( όπως και σχεδόν όλες οι πόλεις της Κρήτης), το 1700. Είναι το δεύτερο που ξαναχτίστηκε μετά το 1700 π.Χ. μεγαλοπρεπέστατο και σηματοδοτεί τη Νεοανακτορικη περίοδο που κράτησε ως το 1400 π.Χ.


 Περιεχόμενα περιοδικού:
Τελευταίες εισαγωγές άρθρων:
» Απόψεις
Η εξοχική κατοικία μπορεί να φέρει στην Ελλάδα 150 δισ.ευρώ! - Της Στεφανίας Σούκη
» Απόψεις
Σκληρός ανταγωνισμός για την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων - Της Τόνιας Τσακίρη
» Απόψεις
Απ΄την Κική και την Κοκό ποια να διαλέξω; Του Κωνσταντίνου Λάμπρου
» Απόψεις
Κάθε πέρσι και καλύτερα...Της Τζίνας Αγγούρη
Ηλεκτρονικό Περιοδικό Τουρισμός, Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού » Χιονοδρομικά Κέντρα
Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Τιμη προσφοράς:
130,00 €
Ορθοπεδικό Στρώμα ΑCTIVE 140x200 20 εκ.ύψος
211 800 9459
Τιμη προσφοράς:
130,00 €
Ορθοπεδικό Στρώμα ΑCTIVE 140x190 20 εκ.ύψος
211 800 9459
Τιμη προσφοράς:
100,00 €
Ορθοπεδικό Στρώμα ΑCTIVE 110x200 20 εκ.ύψος
211 800 9459
1 2 3 4 5
Περισσότερες νέες καταχωρήσεις Προϊόντων
Προτεινόμενες Επιχειρήσεις

Ασφάλειες
Δράκου Αμαλία - Ασφάλειες Και Ασφαλιστικές Υπηρεσίες

Ιατρική Κάλυψη
Med4uCare

Περισσότερες προτεινόμενες Επιχειρήσεις