Μενού
Τυχαία Επιλογή Προϊόντος
Επιχειρηματίες 4U


Εάν δεν έχετε καταχωρήσει την επιχείρηση σας ακόμα...Δωρεάν Καταχώρηση Επιχείρησης Καταχώρηση Επιχείρησης Καταχώρηση e-Commerce

» σχόλια ήδη καταχωρημένων επιχειρηματιών

Τηλ. Επικοινωνίας:
- 210 2222642
- 210 2222619
FAX:
- 210 2222688
email:
- [email protected]

Είσοδος Μέλους
κωδικός:

» Εγγραφή
» Υπενθύμηση

Πάσχα στη Κέρκυρα - από Τζένη

Πανελλαδικό εμπορικό κέντρο προσφορών, βρείτε προϊόντα και υπηρεσίες σε έκπτωση ή σε προσφορα, απο επιχειρήσεις που σας ενδιαφέρουν

Ηλεκτρονικό Περιοδικό Τουρισμός

Ξενοδοχεία » Hotel Les amis

Ν. Αττικής » Αεροδρομίου - Βάρης, Λεωφ. Βάρης και Πρεβέζης 20

Το ξενοδοχείο Les Amis προτείνετε για ήσυχες και αξέχαστες διακοπές, εκτός Αθηνών αλλά που πού γρήγορα μπορείτε να βρεθείτε στο κέντρο των Αθηνών.

Πάσχα στη Κέρκυρα - από Τζένη

Φυσική ομορφιά, κουλτούρα και παράδοση, Ανατολή και Δύση όλα μαζί σε ένα πολυσυλλεκτικό μωσαϊκό κουλτούρας ηθών και γλώσσας. σε ένα απίστευτο  Κέρκυρα το δυτικότερο έμπα της Ελλάδας, συνέλεξε τα στοιχεία του πολιτισμού της ανά τους αιώνες, παρουσιάζει ένα δικό της πολυσύνθετο χαρακτήρα γεννημένο από το ζευγάρωμα της δύσης με την ανατολή και αυτό την κάνει μοναδική.

Το Πάσχα στην Κέρκυρα απεικονίζει ακριβώς αυτήν την ιδιομορφία σε ένα αμάλγαμα Καθολικισμού και Ορθοδοξίας, μεγαλοπρεπείς καθολικές τελετές, καθολικοί ναοί δίπλα ορθόδοξες εκκλησίες, έθιμα και παραδόσεις που  ανιχνεύονται σε ειδωλολατρικές συνήθειες χιλιάδες χρόνια πίσω ή διατηρούνται από τα χρόνια των Ενετών στη Κέρκυρα, γιορτές που ξεσηκώνουν όλο το νησί το καίνε κυριολεκτικά και το εξυψώνουν σε ένα κρεσέντο χαράς και ενθουσιασμού. Ιδιαίτερο στοιχείο του Πάσχα στη Κέρκυρα του Δυτικού πολιτισμού και των ατελείωτων κοντσέρτων κλασικής μουσικής και όπερας, η κρητική μουσική, μια ιδιότροπη μουσική τετραφωνία που κρατάει την καταγωγή της από την Κρήτη του 1700, που μυσταγωγεί τους πιστούς ξεκινώντας από τους ναούς και τα μοναστήρια καθόλη την διάρκεια της Μ. ΕΒδομάδας, συγκινώντας τους πάντες, ντόπιους και ξένους.
 
Φημισμένοι ναοί για τις μεγαλόπρεπες λειτουργίες τους ο Αι Γιάννης με τις Βυζαντινές ψαλμωδίες, το μοναστήρι της Αγίας Ευφημίας στο Μοη Repo, η Πλατυτέρα στο Μαντούκι, οι Άγιοι Θεόδωροι στη Γαρίτσα και η Μητρόπολη, ενώ στα μοναστήρια του Αη Θανάση στον Αγρό και η Κυρά Κοκκινάδα στη Λευκίμμη μπορείς να ζήσεις τη μυσταγωγία της Μεγαλύτερης γιορτής του Χριστιανισμού.

Για τη Μεγάλη ΕΒδομάδα οι εξορμήσεις έξω από τα στενά σύνορα της πόλης, στην ανοιξιάτικη φύση που βρίθει από χρώματα κι αρώματα, στα χωριά με τα υπέροχα Βενετσιάνικα σπίτια και τις ταβέρνες με τα νηστίσιμα φαγητά και το άφθονο κερκυραίικο κρασί.

Κυριακή των Βαΐων: Η μέρα της σωτηρίας της Κέρκυρας από την πανούκλα χάρη στον Αι Σπυρίδωνα, προστάτη του νησιού, στα 1630. Το σκήνωμα του Αγίου λιτανεύετε στoυς δρόμoυς με τη συνοδεία φιλαρμονικών και πιστών απ' όλη την Κέρκυρα. Το μεσημέρι, σερβίρεται το παραδoσιακό φαγητό της ημέρας: στακοφίσι ή μπακαλιάρος. Το Βράδυ, συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής στο Δημοτικό Θέατρο από τη  φιλαρμονική ορχήστρα Μάντζαρος.

Μεγάλη Δευτέρα: Brass Ensable (χάλκινα κρουστά και πνευστά) από τη φιλαρμονική ορχήστρα  Καποδίστριας στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Μεγάλη Τετάρτη: Συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής από τη Δημοτική χορωδία, στο Δημοτικό Θέατρο.

Mεγάλη Πέμπτη:'Η ακολουθία των Δώδεκα Ευαγγελίων στο Duomo, την Καθολική Μητρόπολη της πλ. Δημαρχείου, στην οποία ανάβουν δώδεκα κεριά και σβήνουν το ένα μετά το άλλο μετά την ανάγνωση του κάθε ευαγγελίου.
Μεγάλη Παρασκευή: Η μέρα των επιταφίων. Όλες οι εκκλησίες της Κέρκυρας βγάζουν τον επιτάφιο τους με την συνοδεία φιλαρμονικών. Η περιφορά ξεκινά μεσημέρι, για να προλαβαίνουν οι φιλαρμονικές ορχήστρες του νησιού να συνοδεύσουν όλους τους επιταφίους. Πρώτος βγαίνει ο επιτάφιος της Παναγιάς της Σπηλιώτισσας και του Παντοκράτορα στις 1400 και ακολουθούν και οι υπόλοιπες εκκλησίες μέχρι τις 2200 που αρχίζει η περιφορά του επιτάφιου της Μητρόπολης από την Σπηλιά, Η "παλιά" φιλαρμονική (κόκκινη) παίζει το Adagio του Albinoni, η "Μάντζαρος" (μπλε) τη Marcia Funebre του
Verdi και η "Καποδίστριας" την Elegia Funebre τη Sventura του Mariani και το πένθιμο εμβατήριο του Chopin.

Μεγάλο Σάββατο: στις 6.00 το πρωί πραγματοποιείται στην Παναγία των Ιανών το έθιμο του σεισμού ως αναπαράσταση του σεισμού μετά την Ανάσταση που περιγράφεται στο Ευαγγέλιο. Στις 9 γίνεται η λιτανεία του Αγ. Σπυρίδωνα, που καθιερώθηκε το 1550, όταν ο Άγιος έσωσε το νησί από το
λιμό. Περιφορά του Επιταφίου της εκκλησίας του Αγίου, έθιμο που ξεκίνησε στα ενετικά χρόνια που απαγορευόταν η περιφορά των Επιταφίων αλλά επιτρεπόταν η λιτάνευση του Αγίου. Οι φιλαρμονικές παίζουν το Calde Lacrime του Michelli, τον Αμλέτο του Faccio και τη Marcia Funebre από την Ηρωική του Beethoven. Στις 11 το πρωί γίνεται η Πρώτη Ανάσταση και πέφτουν οι "μπότηδες". Το φασαριόζικο αυτό έθιμο ξεκίνησε από την πόλη, επεκτάθηκε στα χωριά και είναι επηρεασμένο από τους Ενετούς. Οι Ενετοί συνήθιζαν την Πρωτοχρονιά να πετούν από τα παράθυρά τους παλιά αντικείμενα, για να τους φέρει ο νέος χρόνος καινούργια. Οι Κερκυραίοι οικειοποιήθηκαν το έθιμο αυτό και το πραγματοποιούσαν το Πάσχα. Τα παλιά αντικείμενα αντικαταστάθηκαν από πήλινα κανάτια γεμάτα νερό, για να κάνουν μεγαλύτερo κρότο. Μια άλλη εξήγηση δίνει στο έθιμο ειδωλολατρική προέλευση.

Το Πάσχα Βρίσκεται στην αρχή της νέας καρποφορίας, η φύση ξυπνά από το χειμωνιά. Τσουγγρίζουν τα πασχαλινά αυγά και κολλάνε τα τσόφλια στις πόρτες των σπιτιών ή τα πετάνε στους κήπους για να έχουν καρπερή σοδειά στα χωράφια.
Δευτέρα του Πάσχα: Σε όλο σχεδόν το νομό της Κέρκυρας γίνονται λιτανείες. Από νωρίς το πρωί, μετά τη λειτουργία, από την εκκλησία της Βαγγελίστρας της Λευκίμμης και τον Αη Νίσαυρο ξεκινούν δύο παράλληλες πομπές στις δύο πλευρές του ποταμού, που περνώντας παίρνουν μαζί τους όλες τις ενορίες που συναντούν στο δρόμο τους. Κάθε εκκλησία βγάζει το φλάμπουρο της, τα εξαπτέρυγα και το σταυρό της και, σαν οι δύο εκκλησίες διασταυρωθούν στο δρόμο, αρχίζουν να πέφτουν τα μάσκουλα (σιδερένιοι σωλήνες γεμισμένοι με μπαρούτι, ερμητικά σφραγισμένοι με καλαμπόκι ή ξύλο με μια μικρή οπή για  φυτίλι). Ο συναγωνισμός για το πιο ισχυρό μάσκουλο είναι εξαιρετικά επικίνδυνος και καλό να κρατάει κανείς απόσταση ασφαλείας από αυτά τα ιδιότυπα πυρομαχικά.
Τρίτη: Στις 5 μ.μ. στην εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνα, στην Πλακάσα. γίνονται τα "μπασίματα" του Αγίου. η επανατοποθέτησή του σκηνώματος, δηλαδή στη λάρνακα.
Παρασκευή: Της Ζωοδόχου Πηγής. Μεγάλα πανηγύρια στήνονται σ' ολόκληρο το νησί, με πρώτο και καλύτερο της Παλιοκαστρίτσας, ενώ εξαιρετικά γλέντια γίνονται στην κάτω Κορακιάνα, στη Δασιά και στο Χλωμό.

 Περιεχόμενα περιοδικού:
Τελευταίες εισαγωγές άρθρων:
» Απόψεις
Η εξοχική κατοικία μπορεί να φέρει στην Ελλάδα 150 δισ.ευρώ! - Της Στεφανίας Σούκη
» Απόψεις
Σκληρός ανταγωνισμός για την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων - Της Τόνιας Τσακίρη
» Απόψεις
Απ΄την Κική και την Κοκό ποια να διαλέξω; Του Κωνσταντίνου Λάμπρου
» Απόψεις
Κάθε πέρσι και καλύτερα...Της Τζίνας Αγγούρη
Ηλεκτρονικό Περιοδικό Τουρισμός, Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού » Χιονοδρομικά Κέντρα
Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Τιμη προσφοράς:
130,00 €
Ορθοπεδικό Στρώμα ΑCTIVE 140x200 20 εκ.ύψος
211 800 9459
Τιμη προσφοράς:
130,00 €
Ορθοπεδικό Στρώμα ΑCTIVE 140x190 20 εκ.ύψος
211 800 9459
Τιμη προσφοράς:
100,00 €
Ορθοπεδικό Στρώμα ΑCTIVE 110x200 20 εκ.ύψος
211 800 9459
1 2 3 4 5
Περισσότερες νέες καταχωρήσεις Προϊόντων
Προτεινόμενες Επιχειρήσεις

Ιατρική Κάλυψη
Med4uCare

Ασφάλειες
Δράκου Αμαλία - Ασφάλειες Και Ασφαλιστικές Υπηρεσίες

Περισσότερες προτεινόμενες Επιχειρήσεις