Μενού
Τυχαία Επιλογή Προϊόντος
Επιχειρηματίες 4U


Εάν δεν έχετε καταχωρήσει την επιχείρηση σας ακόμα...Δωρεάν Καταχώρηση Επιχείρησης Καταχώρηση Επιχείρησης Καταχώρηση e-Commerce

» σχόλια ήδη καταχωρημένων επιχειρηματιών

Τηλ. Επικοινωνίας:
- 210 2222642
- 210 2222619
FAX:
- 210 2222688
email:
- [email protected]

Είσοδος Μέλους
κωδικός:

» Εγγραφή
» Υπενθύμηση

Σκληρός ανταγωνισμός για την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων - Της Τόνιας Τσακίρη

Πανελλαδικό εμπορικό κέντρο προσφορών, βρείτε προϊόντα και υπηρεσίες σε έκπτωση ή σε προσφορα, απο επιχειρήσεις που σας ενδιαφέρουν

Ηλεκτρονικό Περιοδικό Τουρισμός

Ξενοδοχεία » HOTEL MIRANTA

Ν. Αττικής » Αίγινα, ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ 10

Το ξενοδοχείο Miranda βρίσκεται στην Αίγινα, μέσα στο πράσινο και δίπλα στη θάλασσα, μόλις 700 μέτρα από την πόλη της Αίγινας, για εύκολία στις μετακινήσεις σας για ψώνια,εκδρομές κ.λ.π.

Σκληρός ανταγωνισμός για την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων - Της Τόνιας Τσακίρη

Η Ελλάδα εμφανίζει πολλές ευκαιρίες για αξιοποίηση ακινήτων σχετικά με τον τουρισμό, ενώ  θα μπορούσε να αποτελέσει έναν από τους στόχους της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας για πολλούς λόγους. Οι επενδυτές από μόνοι τους, ή μέσω διαφόρων funds αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες σε όλο τον κόσμο. Το προς επένδυση κεφάλαιο δεν έχει πλέον σύνορα και αρκεί να εντοπιστεί η επενδυτική ευκαιρία προκειμένου αυτό να κατευθυνθεί προς τα εκεί που επιτάσσει η αναδυόμενη ευκαιρία. Αποτέλεσμα αυτής της νέας τάξης πραγμάτων είναι ο έντονος ανταγωνισμός μεταξύ των ισχυρότατων τις περισσότερες φορές ξένων επενδυτών με τους τοπικούς παίκτες. Οι Άραβες αγοράζουν ακίνητα (ξενοδοχεία) σε ευρωπαϊκές πόλεις, οι  Έλληνες αναζητούν επενδύσεις στα Βαλκάνια, Βρετανοί στην Ελλάδα, Γερμανοί στην Τουρκία κ.ά. Βέβαια, ο μεγάλος ανταγωνισμός που έχει στόχο την ανεύρεση των κατάλληλων ακινήτων έχει ανεβάσει τις τιμές των ακινήτων και έχει καταστήσει δυσεύρετα τα ακίνητα εκείνα που μπορούν να πετύχουν υψηλές αποδόσεις.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ελλάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής των Βαλκανίων είναι μια από τις πλέον ανεπτυγμένες οικονομικά, με πολιτική σταθερότητα και ουσιαστική οικονομική στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, ως προορισμός είναι καθιερωμένος και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πλέον δημοφιλείς παγκοσμίως. Το κλίμα, η φυσική ομορφιά του τοπίου, και ο μικρός χρόνος που απαιτείται για να ταξιδέψει κάποιος προκειμένου να επισκεφθεί τη χώρα αποτελούν κάποια από τα βασικότερα κριτήρια επιλογής για έργα που αφορούν τουριστικά θέρετρα.

Επιπρόσθετα, η Ελλάδα έχει χαρακτηριστεί σαν ένας από τους πλέον ασφαλείς προορισμούς, γεγονός που προσδίδει στη χώρα ένα ακόμα ουσιαστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Μετά κυρίως την παγκόσμια προβολή της χώρας από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών και την ουσιαστική βελτίωση ενός σημαντικού μέρους των υποστηρικτικών υποδομών, έχουν τεθεί  οι βάσεις για την αλλαγή της πορείας του ελληνικού τουρισμού και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, προκειμένου το ελληνικό τουριστικό προϊόν να  αναβαθμιστεί και να μπορέσει να ανταγωνιστεί άλλες χώρες όπως την Ισπανία, τη Γαλλία και την Τουρκία.

Βέβαια, δεδομένου του γεγονότος ότι ο τουρισμός είναι η σπουδαιότερη βιομηχανία του τόπου, δίνοντας ζωή στο σύνολο σχεδόν της επικράτειας, η εκπεφρασμένη βούληση της πολιτείας να στηρίξει επενδύσεις που αφορούν τον τουρισμό θα μπορούσε να βοηθήσει  στην προσέλκυση κεφαλαίων από το εξωτερικό. Προκειμένου όμως να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, απαιτείται συστηματική προσπάθεια, τολμηρές τομές στο υφιστάμενο γραφειοκρατικό σύστημα και προβολή της χώρας σε πολλαπλά επίπεδα, τόσο σε επίπεδο τελικών καταναλωτών (τουριστών) όσο και σε επίπεδο θεσμικών και μη επενδυτών.Περιεχόμενα περιοδικού:
Τελευταίες εισαγωγές άρθρων:
» Απόψεις
Η εξοχική κατοικία μπορεί να φέρει στην Ελλάδα 150 δισ.ευρώ! - Της Στεφανίας Σούκη
» Απόψεις
Σκληρός ανταγωνισμός για την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων - Της Τόνιας Τσακίρη
» Απόψεις
Απ΄την Κική και την Κοκό ποια να διαλέξω; Του Κωνσταντίνου Λάμπρου
» Απόψεις
Κάθε πέρσι και καλύτερα...Της Τζίνας Αγγούρη
Ηλεκτρονικό Περιοδικό Τουρισμός, Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού » Χιονοδρομικά Κέντρα
Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

1 2 3 4 5
Περισσότερες νέες καταχωρήσεις Προϊόντων
Προτεινόμενες Επιχειρήσεις

Ιατρική Κάλυψη
Med4uCare

Ασφάλειες
Δράκου Αμαλία - Ασφάλειες Και Ασφαλιστικές Υπηρεσίες

Περισσότερες προτεινόμενες Επιχειρήσεις