Μενού
Τυχαία Επιλογή Προϊόντος
Επιχειρηματίες 4U


Εάν δεν έχετε καταχωρήσει την επιχείρηση σας ακόμα...Δωρεάν Καταχώρηση Επιχείρησης Καταχώρηση Επιχείρησης Καταχώρηση e-Commerce

» σχόλια ήδη καταχωρημένων επιχειρηματιών

Τηλ. Επικοινωνίας:
- 210 2222642
- 210 2222619
FAX:
- 210 2222688
email:
- [email protected]

Είσοδος Μέλους
κωδικός:

» Εγγραφή
» Υπενθύμηση

Γράμματα από το Ιβο Τζίμα

Πανελλαδικό εμπορικό κέντρο προσφορών, βρείτε προϊόντα και υπηρεσίες σε έκπτωση ή σε προσφορα, απο επιχειρήσεις που σας ενδιαφέρουν

Ηλεκτρονικό Περιοδικό Διασκέδαση

Καφετέριες » Cafe Bar - Καφέ Μπάρ -Καφετέρια ΜΑΚΡΗΣ Ιωάννινα

Ν. Ιωαννίνων » Ιωάννινα, ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΒΙΛΗ 9 - ΜΩΛΟΣ

Πάντα πρωτοπόρος ο Μακρής προκαλεί απορία αν τελικά το μαγαζί μεγαλώνει με τον κόσμο ή ο κόσμος με το μαγαζί. Ο καινούργιος Μακρής, ανανεωμένος και ακόμα πιο μοντέρνος φιλοξενεί την καλαισθησία και το νεανικό crowd πλαισιώνει ιδανικά το χώρο.

Γράμματα από το Ιβο Τζίμα

Μισό αιώνα σχεδόν μετά την σύγκρουση μεταξύ Αμερικανών και Γιαπωνέζων στο Ιβο Τζίμα , έρχεται η ανακάλυψη εκατοντάδων επιστολών Γιαπωνέζων στρατιωτών που βρέθηκαν θαμμένα σε μια σπηλιά  στο νησί να φωτίσουν τις πτυχές του πολέμου όπως την έζησαν οι πρωταγωνιστές του - αυτή την φορά όμως από την πλευρά των Ιαπώνων – ο στρατιωτικός διοικητής των Ιαπωνικών δυνάμεων του νησιού Iwo Jima αντιστράτηγος Τανταμίτσι Κουριμπαγιάσι, η ο Σάιγκο ένας απλός άνθρωπος που περιμένει τον ερχομό του νεογέννητου παιδιού του…
Η ταινία είναι ουσιαστικά το sequel του Flags of our fathers, αλλά στην Ιαπωνέζικη βερσιόν του και αποτελεί ένα καθαρό αντιπολεμικό έπος, δοσμένο σε σέπια αποχρώσεις του καφέ, του γκρι και του μαύρου, από τον σκηνοθέτη πιά, του Hollywood Κλίντ Ιστγουντ.

Ο σκηνοθέτης Ιστγουντ στα «γράμματα από το Ιβο Τζίμα» χωρίς καν να χρησιμοποιήσει εντυπωσιακά οπτικά και ηχητικά εφέ ή τεράστιες σκηνές μάχης καταφέρνει να καταδείξει τον άνθρωπο Ιάπωνα στρατιώτη και τη σημασία πού είχε για αυτόν η μάχη του Iwo Jima, μια μάχη που γνώριζε ότι δεν μπορούσε να κερδίσει.

Το γράμματα από το Ιβο Τζίμα είναι μια ιδιαίτερα μελαγχολική ταινία η οποία συνεπικουρούμενη από μουσικό θέμα και τις αναγνώσεις γραμμάτων μας αφήνει να δούμε τις σκέψεις των βασικών της πρωταγωνιστών της μέσα από το πρίσμα της Ιαπωνικής κουλτούρας, του κώδικα τιμής της, τα αισθήματα ευθύνης που ένιωθαν αυτοί οι άνθρωποι απέναντι στην πατρίδα τους και τον συμπολεμιστή τους.
Ενώ μέσα από σκηνές σαν αυτή που ο Ιάπωνας αξιωματικός διατάζει τους στρατιώτες του να σκοτώνουν τους Αμερικάνους τραυματιοφορείς, ή σαν αυτή τις ομαδικής αυτοκτονίας Ιαπώνων στρατιωτών με τις χειροβομβίδες τους καταφέρνει να δείξει το πόσο αποκρουστικός και παράλογος είναι ο πόλεμος που οδηγεί ακόμα και τους «καλούς» σε ακραίες και παράλογες πράξεις.

Για όσους είδαν και το «Flags of our fathers» το «Letters from Iwo Jima» έχει αρκετές σκηνές κοινές με το παραπάνω φίλμ με την κάμερα όμως αυτήν τη φορά τοποθετημένη στην πλευρά του Ιαπωνικού στρατού, ένα αρκετά ευρηματικό τρίκ του Κλίντ Ιστγουντ σε μια ταινία που είναι από τις κορυφαίες αντιπολεμικές ταινίες όλων των εποχών και που είναι ήδη υποψήφια για 4 οσκαρ.

Σενάριο: Άιρις Γιαμασίτα & Πολ Χάγκις.
Το φίλμ είναι βασισμένο στο «Letters from Commander in Chief» των Τανταμίτσι Κουριμπαγιάσι & Τσουγιόκο Γιοσίντο.
Διανομή: Village Films.

 

 Περιεχόμενα περιοδικού:
Τελευταίες εισαγωγές άρθρων:
Ηλεκτρονικό Περιοδικό Διασκέδαση, Εκδόσεις ΙΩΛΚΟΣ - Στους Δρόμους του Πεπρωμένου - Χριστιάννα Λούπα » Νέες Κυκλοφορίες Βιβλίων
Εκδόσεις ΙΩΛΚΟΣ - Στους Δρόμους του Πεπρωμένου - Χριστιάννα Λούπα
Ηλεκτρονικό Περιοδικό Διασκέδαση, Τα Τσιπουράδικα του Βόλου. » Οι Προτάσεις μας..για στιγμές χαλάρωσης...
Τα Τσιπουράδικα του Βόλου.
Ηλεκτρονικό Περιοδικό Διασκέδαση, Mamma Mia! - Badminton Theater από 6 έως 25 Μαϊου 2008 » Δελτία Τύπου Εκδηλώσεων
Mamma Mia! - Badminton Theater από 6 έως 25 Μαϊου 2008
Ηλεκτρονικό Περιοδικό Διασκέδαση, H Λίμνη των Κύκνων - ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON » Δελτία Τύπου Εκδηλώσεων
H Λίμνη των Κύκνων - ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON
Ηλεκτρονικό Περιοδικό Διασκέδαση, Χριστούγεννα στην Αθήνα » Δελτία Τύπου Εκδηλώσεων
Χριστούγεννα στην Αθήνα

Τιμη προσφοράς:
520,00 €
Στρώματα Ανατομικά Greco Strom Eden 90x190
211 800 7569
Τιμη προσφοράς:
400,00 €
Στρώμα Ανατομικό Greco Strom Polyflex 90x190
211 800 7569
Τιμη προσφοράς:
120,00 €
Στρώμα Ορθοπεδικό Greco Strom Dream 90x190
211 800 7569
1 2 3 4 5
Περισσότερες νέες καταχωρήσεις Προϊόντων
Προτεινόμενες Επιχειρήσεις

Ιατρική Κάλυψη
Med4uCare

Ασφάλειες
Δράκου Αμαλία - Ασφάλειες Και Ασφαλιστικές Υπηρεσίες

Περισσότερες προτεινόμενες Επιχειρήσεις